H.Ü. Çocuk Gelişimi Bölümü SABAK Akreditasyonu
H.Ü. Çocuk Gelişimi Bölümü, Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından 19.03.2021 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle akredite edilmiştir.
SABAK Akreditasyon Belge Takdim Töreni'nden kareler...
SABAK Akreditasyon Belge Takdim Töreni'nden kareler...
H.Ü. Çocuk Gelişimi Bölümü Ailesi
Akademik Kadromuz
Bölümümüz
Akademik Etkinlikler
Akademik Etkinlikler
Akademik Etkinlikler
Hacettepe Ayser ve İhsan Doğramacı Anaokulu
Minik Hacettepeliler Kreşi
Minik Hacettepeliler Kreşi
Mezunlarımız
Mezunlarımız
Mezunlarımız
Eğitim Amaçlarımız

Çocuk Gelişimi Bölümü olarak eğitim amaçlarımız şunlardır: 

  1. Çocuk Gelişimi Alanında Uzmanlık Kazanmak: Mezunlar, 0-18 yaş arası bireylerin fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişim süreçlerini anlayarak, bu alanlarda profesyonel çözümler üretecektir. Çocuk gelişimi alanındaki teorik ve pratik bilgi birikimini kullanarak, 0 – 18 yaş arası bireylerin gelişimsel ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak müdahaleler geliştirecektir.
  2. 0 – 18 Yaş Arası Bireylerin Sağlık ve Güvenliğini Sağlayacak Uygulamalar Geliştirmek: Mezunlar, 0 – 18 yaş arası bireylerin sağlıklı gelişimlerini destekleyecek bakım, sağlık ve güvenlik önlemleri konusunda bilgi sahibi olacak ve bu bilgileri, onların yaşam kalitesini artıracak şekilde uygulayacaklardır.
  3. 0 – 18 Yaş Arası Bireylerle Etkili İletişim Becerileri Geliştirmek: Mezunlar, 0 – 18 yaş arası çocuk ve ergenlerle etkili iletişim kurabilen, onların bütüncül bir yaklaşımla gelişimlerini destekleyen gelişimsel stratejiler geliştirebilen profesyonellerdir. Ayrıca, çocuk ve ergenlerin öğrenme süreçlerini gözlemleyerek, onların bireysel farklılıklarına uygun gelişimsel destek programları uygulayacaklardır.
  4. Aile ve Diğer Profesyonellerle İş Birliği Yapmak: Mezunlar, aileler ve diğer profesyoneller ile iş birliği yaparak, 0 – 18 yaş arası bireylerin gelişimini en iyi şekilde destekleyecek multidisipliner/interdisipliner/transdisipliner çalışmalar yürüteceklerdir. Ayrıca, toplumsal ihtiyaçları göz önünde bulundurarak, ailelere yönelik çocuk odaklı danışmanlık hizmetleri sunacaklardır.
  5. Çocuk Hakları ve Etik Değerler Çerçevesinde Profesyonel Kimlik Geliştirmek: Mezunlar, insan hakları ve çocuk hakları konusunda bilinçli ve etik değerlere saygılı bir profesyonel kimlik geliştirecek, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ederek, çocuk ve ergenlerin ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri sunacaklardır.Toplumsal sorumluluk bilinciyle yaşadığı sosyal çevre için mesleki proje ve etkinlikler planlayıp uygulayacaklardır.
  6. Yaşam Boyu Öğrenmeyi Benimsemek: Mezunlar, lisans eğitimi sürecinde kendilerini birey olarak tanıyarak; yaratıcılıklarını ve güçlü yönlerini etkin şekilde kullanabilen, zayıf yönlerini geliştirmeye açık, çocuk gelişimi alanındaki güncel bilgi ve uygulamaları takip eden, yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş, mesleki gelişimini sürdürebilen duyarlı profesyoneller olarak alanda etkin roller üstleneceklerdir.